Sunday 15 January 2017

Güvenlik Duvarı


Uzun yıllar bilgisayar dünyasında yazılım yapmış biri olarak öğrendiklerim arasında önemli olanlardan biri şudur ki; güvenlik duvarı, olası tehdit ve tehlikelerden korumanın yoludur. Güvenlik duvarı bilgi işlem dünyasında, bir yazılım tekniğidir. Diğer bir ifadeyle bir dildir. Dilin kullanım tekniğidir. Eğer bu veriyi, insanlar arası dünyaya adapte edecek olursanız, yine dildir. İfade tekniğidir. İletişim yazılı, sözlü ve beden dili olarak üç ana bölüme ayrılır.

İletişimde beden dili %60, ses tonu %30 ve kelimeler %10 etkilidir. Verilmek istenen mesajı %100 iletmek istediğimizde bu üç ana ögeyi tam ve doğru kullanmalıyız. Ancak elinizdeki araç veya imkanlar yalnızca kelimeleri kullanmanıza olanak veriyorsa ki bu makalede olduğu gibi, bu durumda kelimeleri, okunurken sağlanacak içsel ses ve düşünce tetiklemesini de hesaba katarak en etkili ve verimli yöntemde kullanmalısınız.

Güvenlik duvarı konusuna geri dönecek olursak, örneğin yabancı bir ülkeye gittiğinizde kendi güvenlik duvarınızı sağlamanın en etkili yolu diliniz ve davranışlarınızdır (örneğin mimikleriniz, gülümseyişiniz, beden duruş ifadenizdir). Aslına bakarsanız, bulunduğunuz her ortamda, saygınlık ve güvenlik duvarınız bu ana ögelere bağlıdır. Size düşündürdüğü şey rol yapmaksa, hayır değil; aksine dili verimli ve en etkin şekilde kullanma düşüncesinden bahsediyorum. Bu beceriyi içselleştirmenin yolunun ise, gündelik yaşantınıza almanız gerektiğini vurgulamaya çalışıyorum.

Gün olur bu bilgi işinize yarar.

İyi geceler.

No comments:

Post a Comment