Sunday 15 January 2017

Büyük Resim..


Eğer büyük resmi göremezseniz; küçük detaylar içinde boğulursunuz. Neden sonuç ilişkisini hiçbir zaman açıklayamazsınız. Arada spontane gelişen olayları ise, anlama imkanınız hiç yoktur.

Bu bakış açısını, iklim değişimi, bilim, politika, ticaret, ülkeler, birliktelikler vs her şey için kullanmadığınız taktirde varacağınız yer, bataklıktaki ip uçlarını birleştirmeye çalışmaktan ibarettir.

Büyük resmi bir kez gördüğünüzde; tüm tablo artık gözlerinizin önündedir. Başlangıçtan sona dek tüm desen önünüzde durmaktadır. Artık dilediğiniz detaya odaklabilir; zum yapabilir, daha küçük ayrıntılara inebilirsiniz. Desenin bütünü aklınızda olduğu için, detaylardaki verileri anlamak ve desen içindeki yeri ve önemini kavramak artık kolaylaşmıştır.

Spontane gelişen her olay, rastgele olmuş gibi görünen her küçük detayın, aslında neden ve nasıl oluştuğunu; buna hangi şartların neden olduğunu anlayabilirsiniz. Çünkü bilmeniz gereken şey; rastgele veya spontane diye bir gerçeklik yoktur. Desen veya desenler bütündür ve her küçük detay deseni oluşturan parçacıklardır. Size rastgele oluyor gibi görünmesinin nedeni, sizin o konuda bilginiz olmamasından kaynaklanır.

Bu nedenle, ilk adımınız büyük deseni anlamaya yönelik olmalıdır. Büyük desen kimi zaman hayatın kendisidir, kimi zaman evrendir, kimi zaman dünyadır ya da kimi zaman sizsinizdir.

Aklınızı açmanızın yolu bilimdir. Doğru soruları sorabilmenizi sağlayacak ise temiz bir yürek ve açık bir zihindir. Ön yargılar, yüreğinizi ve aklınızı kirletip, gerçekleri flulaştırırlar. Flu bir yaşamın, alacak karanlık kuşağından ya da iki dünya arasında sıkışmış araftaki adamdan bir farkı yoktur.

Mümkün olduğunca kötü yürekli insanlardan uzak kalmak; zihninizin kirletilmemesi adına akıl ve beden sağlığınız için en doğru tercihtir.

Temiz bir yürek ve bilimle kalın.
Sevgiler.

No comments:

Post a Comment