Düşünce prensibi basit. Uygun ortam vermediğiniz sürece bağışıklık sisteminiz yeterlidir. (Elbette kronik kalp, akciğer, karaciğer, böbrek rahatsızlığınız yoksa). Koronavirüs enfeksiyonlarında, virüs nazofarenksteki silli epitel hücrelerini, aminopeptidaz N reseptör ya da sialik asit reseptörleri aracılığıyla enfekte eder. Aşısı geliştirip, üretilene kadar bunu önlemek için ne yapılabilir?
"Nazofarenks nedir?" ve "geniz nedir, vücudun hangi bölgesini oluşturur?" Nazofarenks diğer adı ile geniz, yutağın üst kısmında burnun gerisinde yer alan, yanlarda östaki tüpü ile orta kulağa, aşağıda boğaza ve önde burun boşluğuna açılan bir boşluktur. Kulaklarla yakın ilişkide olan nazofarenks boşluğu solunum sisteminin önemli bir parçasıdır ve içinde tükürük bezleri ve lenfoid dokular bulunur. Sesin oluşumunda önemli bir rol oynayan geniz boşluğu, burun ve kulağın boşaltılmasını da sağlar.
"Silli Epitel" nedir?
Birçok organlarda iç yüzeyi döşeyen ve hücrelerinin serbest yüzeyinde hareketli ya da hareketsiz siller taşıyan epitel. Örnek: Memelilerin soluk borusunu astarlayan yalancı çok tabakalı silli silindirik epitel. Kirpikli epitel.
"Sialik asit reseptörleri" nedir?
http://www.turkishimmunology.org/pdf/6_2_75_83.pdf
Önerilerime geçmeden önce şuraya bıraktığım linkleri (eğer İngilizce) biliyorsanız; okumanızı öneririm.
"Aminopeptidaz N reseptör" nedir? https://www.pnas.org/content/109/44/17966
https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/alanine-aminopeptidase
Bicarbonate, Serum
Suppression of herpes simplex virus infections with oral lithium carbonate--a possible antiviral activity
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8947995?fbclid=IwAR1dbs_SJU8R2p2iY2lhSP3Ilk9b3bwRvjQVvs28RAbwn66MRqA2rrpybJ0
Body’s pH relation to Disease & Aging (Acid- Alkaline)
https://www.uc.edu/content/dam/uc/ce/docs/OLLI/Page%20Content/Body%20pH%20and%208%20Health%20benefits%20of%20food.pdf
The use of calcium carbonate in nelfinavir‐associated diarrhoea in HIV‐1‐infected patients
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1046/j.1468-1293.2003.00135.x
Düşüncem şu: Karbonatlar cd13 enzimlerinin bağlantılarını zayıflatırlar. Çünkü CD13 reseptörleri çinko kullanarak bağlanırlar. Sebze, meyve ve taze çerezler Sialik asit reseptörlerindeki asidik seviyeyi bazik hale çevirirler. Uygun bağlantı ortamını bulamayan virüsler, mutasyona uğrayamaz, bağlanamaz ve gelişemezler. İnsan vücudundaki bağışıklık sistemi patojenlerin temizlenmesi için uygun ortama sahip olmuş olurlar. Kırmızı et, alkol vücudun asidik seviyesini yükseltir. Virüslerin bağlanması için uygun ortam sağlar. Tüm bu öneriler, hastalık bulaşmadan önce yapılması durumunda faydalı olabilir. Sonrasında ancak destekleyici rol olabilirler ve virüsün 7-14 günlük ömür süresini kısaltmada aktif rol alabilirler. Patojenler, alkali ortamda yaşayamaz ve mutasyona uğrayamazlar. Vücudunuzun asidik seviyesini yükseltmediğiniz sürece riski minimize etmiş olursunuz.
Şeker ve şekerli gıda tüketiminden uzak durulmalı ve bol su içilmelidir. İçebildiğiniz kadar su için. Gerçek bal, meyve şekeri virüsler için uygun ortam sağlamaz.
Enfekte olmuş birinden hastalığı kapmamak için ellerinizi yıkamanızın size bir faydası yoktur. Ellerinizi yıkamanız genel hijyen için faydalıdır. (Elinizi, yüzünüzü sabunla yıkayınız. Duş yapınız.) Yakınınızda hapşıran birinden temiz ellerle korunamazsınız. Ya da toplu taşımada tutunduğunuz yerdeki salyadan, temiz elleriniz sizi korumaz.
Pratik öneri : Kendinizi izole edin. Evde kalın. Mutlaka toplu taşıma araçlarını kullanmanız veya kalabalık ortamlarda bulunmanız gerekiyorsa N95 FFP3 maskesi ve ucuz plastik doktor eldiveni kullanın. Ortam değiştiğinde; eldiveni atıp, yenisini giyin.
Çocuğunuzun otobüs tutamaklarını ısırmasına, yalamasına izin vermeyin. Çocuğunuzun sokakta emeklemesine ya da marketlerde yerde yuvarlanmasına izin vermeyiniz. Veya benzeri davranışlardan çocuklarınızı koruyunuz. Çünkü koronavirüsün yayılma kapasitesi yüksektir. Kendinizi korusanız dahi çocuğunuz vasıtasıyla evinize girdiğinde tüm aile bireylerine yayılabilir. Koronavirüsün ölümcül etki seviyesi düşük olsa dahi sizin bağışıklık sisteminizin virüse dayanıp dayanmayacağını iddia etmek olanaksızdır. Genelde 60 yaş üzeri kişileri etkilediği bilgisi tamamen istatistiki bir bilgidir. Varsayılan, 60 yaş üzeri bireylerde çeşitli hastalıklar olduğu ve bağışıklık sistemlerinin daha zayıf olduğu yönündedir. Oysa önerdiğim şekilde sağlıklı beslenen ve egzersiz (yürüyüş) yapan yaşlı bireylerin bağışıklık sistemi, genç birinden daha güçlü olabilir.
Genel Amaçlı Öneri :
Küçük sağlıklı bir öneri.
Grip olursanız china oel cidden faydalı. Eğer pahalı gelirse okaliptüs yağı, nane yaprağı yağı ve ısırgan tohumu yağı alın.
Aşağıdaki ölçüde karıştırın. Yağ sıralaması aynı olarak,
%40+%50+%10
(Uyarı : İçmeyin. Göğsünüze sürün.Veya sıcak suyla karıştırarak buharını solumanız daha faydalıdır. Çok sıcak kaynamış bir bardak su içine 5 ila 10 damla karışım yağını damlatın ve 5 dakika nefes alıp verin. Günde 3 defa uygulayın. Kullandığınız bardak veya kasenin de önceden ısıtılmış olduğuna dikkat edin. Termodinamik yasalarını lüzumsuz yere zorlamayın. Soğuk veya oda sıcaklığındaki bardak, kase suyu hızlıca soğutmaya başlar. İhtiyacınız olan 56C üzerindeki ısıyı kısa zamanda kaybedersiniz.)
Semptom takvimi:
Hafif diare, kuru öksürük, tat ve koku kaybı başladığında mutlaka önerileri düzenli uygulamaya başlayın. Bu semptomlar dışında burun akıntısı da olabilir.
Referans : https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/coronavirus/symptoms-causes/syc-20479963
Klinik Öneri :
Koronavirüs (#covid19), koronavirüs tedavisi için karbonat serumu veya karbonat aşısı kullanılmasını öneririm. Karbonatlı serumun antiviral aktiviteye sahip olduğu ve solunum ve metabolik sistemlerde asit-baz dengesizliğinin tedavisi için kullandığı için hastalanan kişilerideki semptomların bir veya iki gün içinde iyileşebileceklerini takip edebilirsiniz.
Viruses Occur Incorporated in Biogenic High-Mg Calcite from Hypersaline Microbial Mats
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4482595/
A fatal case associated with respiratory syncytial virus infection in a young child
https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12879-018-3123-8
Molecular mechanism of respiratory syncytial virus fusion inhibitors
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4731865/
Viral Genetik Üzerine Tartışma
Öncelikle virüslerin DNA ve RNA virüsleri olarak ayrıldıkları bilinmektedir. Ancak canlı kategorisinde anılmamalarının ana sebebi, elektrik üretme kapasitelerinin olmamasına bağlıdır. Çünkü her canlı çevresini tanımak, çoğalmak ve beslenme için duyu organlarına ve dolayısıyla sinir sistemlerine sahiptir. Sinir sisteminin elektriksel Na+ ve Ca+ kapıları üzerinden çalıştıkları ayrıca bilinen bir gerçektir. Bu mekanizma bitkilerde de mevcuttur. Virüslerin, elektrik üretme yeteneklerinin olmayışı, onların canlılar sınıfına konulmasında engel oluşturur. Buna rağmen DNA virüslerinin ökaryotik DNA polimerlerine sahip olmaları sınıflandırmayı zorlaştırmaktadır. Öte yandan mütasyon ancak canlılar için mümkün olabileceği için bu durum da ikinci zorluğu getirir.
Virüslerin, dünya üzerinde neden var olduklarını bilmiyoruz. Yine eko-sistem içindeki rolleri de bilinmemektedir. Uygun ortam bulamadıklarında sporlandıklarına ve binlerce yıl aktif olmadan yaşayabildiklerine dair bulgular, eriyen buzullar içinde bulunmuştur. Uygun ortam bulan virüslerin, tekrar aktif hale geçmeleri için spor halde ne kadar süre kalabileceklerine dair net bir bulgu yoktur.
Bu noktada ilk sorumu sormak istiyorum. Eğer sinir sistemine sahip değillerse ve duyular için zaruri elektrik üretimi sisteminden mahrum iseler, bu durumda uygun ortamda olduklarını nasıl fark ederek aktif hale geçebilmektedirler? Mütasyonların, genetik bağların kurulması için DNA yol haritalarına ulaşımları nasıl mümkün olabilmektedir?
Bu süreci başlatabilmeleri için ana türün hedef bir hücreye bağlantıyı gerçekleştirmesi ve mütasyonları üretmesi gerektiği açıktır. Bu sürecin sağlanabilmesi İnsan gibi immun sistemine sahip bir organizmada gerçekleşemeyeceğini düşündürür. Bu durumda ilk hedef hücrenin insan dışı, daha basit bir organizma üzerinde olması zorunludur. Fakat bu organizmanın yeterli elektrik üretim sistemine sahip olması ve virüsün bu elektrik sistemine bağlanarak gerekli donanımı sağlaması gerekmektedir. Bu noktada hiç araştırılmayan veya üzerinde durulmayan konu arkea tipi bir bakteri üzerinde ilk mütasyonlarını gerçekleştirmeye başlaması olabilir.
Diğer bir sorun ise RNA grup virüslerin ki bunlar retrovirüsler, pikornavirüsler ve koronavirüslerin rekombinasyonlarının RNA moleküllerinde ökaryot veya prokaryot hücreye ratlanmamış olmasıdır. RNA grubu olarak tanımlanmalarına karşın rekombinasyonlarının DNA genomuna sahip olduğu gözlenmiştir. Bu da ilk olarak sorguladığım arkea tipi bakteriler üzerinde rekombinasyonlarını tamamladıklarını anlattığını düşünüyorum. Her ne kadar bir hayvanın ısırması sonucu kan yoluyla insana geçmesi mümkün olsa dahi morfolojik açıdan uygun reseptör bulamayacakları için bağlantıyı gerçekleştiremeyeceklerdir. Hayvan hücre reseptörleri ile insan hücre reseptörlerinin farklı olduğu bilinir. Tek istisnai durum domuzlardaki cross hücre reseptör yapısıdır. Yine sivrisinek veya farklı bir böcek türüyle insana virüslerin geçip aktif bağlantı yapabilmeleri için sokma-ısırma esnasında transfer ettikleri virüsleri bir insandan almaları gerekir. Tüm bu nedenlerle gelişimde host olarak bir bakteriyi kullanmaları tek alternatif gibi görünüyor.
Bütün bu bakışın ışığında, karbonatların, neden nötralize edici etki göstererek; genetik bağlantıdaki elektriksel katmanı olumsuz yönde etkileyerek mütasyonların oluşmasına imkan tanımadığının anlaşılabileceğini umuyorum.
Öte yandan semptomlardan yola çıkarak tersine hareketle konuyu incelediğimde; tat ve koku kaybının oluşabilmesi için coronavirüslerin taste hairs veya tat tomurcuklarına bağlandığı sonucuna varıyorum.Bu hücelerin doğrudan sinir sistemine bağlantılı olması; gerekli elektriksel enerjiye kolaylıkla ulaşmalarına imkan tanımaktadır. Aynı zamanda virüslerin asidik ortama ihtiyaç duymalarının kökeninde elektriksel bağlantıya ulaşmanın rol oynadığını düşünüyorum. Tat ve koku kaybının, reseptörlerin bozunuma uğramış olmasından değil; hücrelere genetik bağlantısını gerçekleştirmiş virüslerin bu trafiği engellemesine ve elektrik sinyalleri kendilerini RNA sentezlemesinde ve mutasyonlarında ihtiyaç duydukları enerjiye ulaşmak için kullandıkları sonucuna varıyorum. Bu noktada bağlantının nötralize edilebilmesi için elektriksel aktarımın alkali yolla bazik ortama çevrilmesine veya virüs-hücre fisyonunun sağlanabilmesi için bağlantının sürekliliği için gerekli elektriksel kilidin nötralize edilmesine bağlıdır. Nötralize etmenin önemi böylece daha net anlaşılmış olacaktır diye düşünüyorum. Sinir sisteminin elektriksel akımını durdurmanın bir yolu olmadığına göre bunun sağlanabilmesi için düzenli dozlarda alkali ve CaCO3 veya ZnCO3 uygulanmalıdır.
Aktarım
"CoVID-19 hastalığının ilk vakaları Wuhan'ın Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarı'na doğrudan maruz kalma ile bağlantılı olduğundan, hayvandan insana bulaşın ana mekanizma olduğu varsayılmıştır. Bununla birlikte, sonraki vakalar bu maruz kalma mekanizması ile ilişkili değildi. Bu nedenle virüsün insandan insana bulaşabileceği ve semptomatik kişilerin COVID-19 yayılımının en sık kaynağı olduğu sonucuna varılmıştır. Semptomlar gelişmeden önce bulaşma olasılığı nadir görülmekle birlikte, dışlanamaz. Ayrıca, asemptomatik kalan bireylerin virüsü bulaştırabileceğine dair öneriler vardır. Bu veriler, izolasyon kullanımının bu salgını durdurmanın en iyi yolu olduğunu göstermektedir."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK554776/
“Dolayısıyla SARS-CoV-2 betaCoV kategorisine giriyor. Yuvarlak veya eliptik ve sıklıkla pleomorfik bir forma ve yaklaşık 60-140 nm çapındadır. Diğer CoV'ler gibi, ultraviyole ışınlarına ve ısıya duyarlıdır. Ayrıca, bu virüsler eter (% 75), etanol, klor içeren dezenfektan, peroksiasetik asit ve klorheksidin hariç kloroform dahil olmak üzere lipit çözücülerle etkili bir şekilde inaktive edilebilir. ”
Benim yorumum
HCoV alfa, beta, delta, gama RNA virüslerinin, ne olursa olsun, önceki nesillerin zayıflığına karşı mutasyonlar veya RNA sentezleri oluşturma yeteneği yoktur. CoV, bitkiler gibi zayıflığı çözmek için kimyasal tanıma, öğrenme ve hatırlama mekanizmasına sahip olmalıdır ki zayıf oldukları alanı çözebilsinler ki bu imkansızdır. Ve RNA'yı rastgele sentezlediklerini biliyoruz, bu da şekillerini farklılaştırmalarına yardımcı oluyor. Şekil, hücreye bağlantıyı kolaylaştırma anlamına gelir. Daha açık olmak gerekirse, sadece kinetik üzerinde evrimleşirler.
“RNA genomu, 9860 amino asidi kodlayan 29891 nükleotid içerir. “Bir virüs ne kadar nükleotid ve amino asit kombinasyonuna sahip olursa olsun, ilaç endüstrisinin en büyük hatası virüslerin sentez mekanizmasının bozulmasını hedeflemektir. Bu süreç çok zaman ve çaba gerektirir. Bir virüsün Sentez işleminin neden rastgele çalıştığını açıklayayım; bir hacker'ın şifrenizi kırmaya çalıştığını düşünün, ancak rastgele ve hızlı bir şekilde değişen bir şifreyi kırmak son derece zordur. Bilgisayar korsanı şifreyi çözdükten sonra, sistem şifreniz zaten yeni bir mutasyon veya sentez oluşturur. Yani bu saldırı yolu ile şifreyi çözmek sadece bir şanstır. Öte yandan hastalık yüzünden birçok insan ölür. Bilgisayar korsanı klavyeyi kontrol edebiliyorsa şifremi değiştiremem. Bunu yapmanın tek yolu ellerimi bloke etmek veya klavye ile bağlantımı koparmaktır. Virüslere geri dönersem, elektrik açısından zengin alanlara ulaşmak için asidik reseptörleri seçerler. Bu nedenle doğru yol, bağlantıyı nötralize etmektir, yani virüsün sentez mekanizması önemli değildir. Karbonatlar, virüslerin hücre bağını nötralize etmek için en etkili ilaçlar, serumlar, aşılar olabilir. Ancak ilaç endüstrisi için gelir açısından iyi değildir. Ayrıca olası komplikasyonlar açısından yoğun karbonat tedavisi, beyin nöron aktivitesi ve / veya beyin ödemi nedeniyle sadece 7 yaşın altındaki küçük çocuklar için bir risktir. Bununla birlikte, karbonat tedavisinde bu sorunu çözmek mümkündür.
* Yoğun karantina yöntemleri uygulansa dahi sivrisineklerin hastalığın taşınmasında vektör olabileceği unutulmamalıdır.
The Place of Retroviruses in Biology
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK19382/
Phylogenetic analysis of small ruminant lentiviruses in Germany and Iran suggests their expansion with domestic sheep
https://www.nature.com/articles/s41598-020-58990-9
Medical Microbiology
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK8439/
VIRAL GENETICS
https://www.microbiologybook.org/mhunt/genet.htm
Zwiesel bat banyangvirus, a potentially zoonotic Huaiyangshan banyangvirus (Formerly known as SFTS)–like banyangvirus in Northern bats from Germany
https://www.nature.com/articles/s41598-020-58466-w
Article Open Access Published: 15 January 2020 Acquisition, transmission and strain diversity of human gut-colonizing crAss-like phages
https://www.nature.com/articles/s41467-019-14103-3
Epidemiology, evolution and transmission of human metapneumovirus in Guangzhou China, 2013–2017
https://www.nature.com/articles/s41598-019-50340-8
Circulation of low pathogenic avian influenza (LPAI) viruses in wild birds and poultry in the Netherlands, 2006–2016
https://www.nature.com/articles/s41598-019-50170-8
A model for calcium carbonate neutralization in the presence of armoring
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0307904X14002996
Preparing salts by neutralisation of oxides and carbonates
https://edu.rsc.org/resources/preparing-salts-by-neutralisation-of-oxides-and-carbonates//1762.article
Son Güncelleme 18.03.2020
* Bu ilacı burada paylaşmam sanırım yanlış anlaşılmış olabilir. Amacım, bu ilacın covid19'a doğrudan etkili olduğunu göstermek için değildi ki bakış açımın bütünüyle dışında bir yöntemdir. Çünkü toksik girdinin komplikasyonları kısa zaman içinde öngörülemez. Ancak RNA polimeraz zincirlerini inhibite ettiği öne sürüldüğü için üzerinde tartışılabilir diye düşünerek linkleri bıraktım. Aksi halde pyrazinamide'in akut toksik olduğu bilinir. Mutlaka Japonya kendi hastaları üzerinde denemiştir. Eğer olumlu sonuç alınmış olsaydı sanırım bunu dünyaya duyururlardı. Fakat şöyle bir ihtimal de mümkündür. Mutasyonlardan birinde istisnai etkili olmuş olabilir. Yine de bütünde etkili olduğu anlamına gelmeyecektir. Kimi zaman çözümsüzlük bir çok eski ilacın denenmesini gerektirebilir. (23.03.2020)
Favipiravir is a pyrazinecarboxamide derivative with activity against RNA viruses. Favipiravir is converted to the ribofuranosyltriphosphate derivative by host enzymes and selectively inhibits the influenza viral RNA-dependent RNA polymerase.
Favipiravir is a member of pyrazines and a primary carboxamide.
Favipiravir has been investigated for the treatment of Influenza. It is a unique viral RNA polymerase inhibitor, acting on viral genetic copying to prevent its reproduction.
Viral alanın radyoaktif yol ile temizlenmesi
5..7vMs aralığında radyasyon uygulaması ile bölgenin temizlenmesini öneriyorum. Gylcoprotein yapısının UV-C ve UV-B frekansında bozunuma uğradığı bilinir.
UV ışınımı ile hüccre bağlantısı yapmış virüsü hedef almak ve bölgeyi temizlemek mümkün değildir. Doku yoğunluğu nedeniyle ciltten daha içeriye nüfuz edemez. Bu nedenle dalgaboyu ve frekans açısından doku içlerine ulaşabilecek olan X-Ray kullanılmalıdır. X-Ray glycoprotein veya SarsCov2 çeperi üzerinde UV'den çok daha etkin sonuç verir. Bu nedenlerle tomografi cihazının bu amaçla kullanılmasını ve göğüs tomografisi için 5 .. 7 vMs aralığında 15 dak. 1..2 seans kullanılması doğru seçenek olacaktır. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7112912/ görüldüğü üzere dalgaboyu küçüldükçe virüs üzerindeki yıkıcı etkisi artmaktadır. Radrasyon aralığı min. hastalığın ilk evrelerinde sonuç verecektir. Virüs yayılımı yoğunlaşmışsa; gereken radrasyon miktarı artacaktır. Fakat hastanın sarcov2 ile birlikte seyreden tablosu önemlidir. Süper enfeksiyondan kaçınmak için antibiyotik ile desteklemek gerekli olabilir. Diğer radyolojik tedavi prosedürleri mevcuttur ve bellidir. Fakat bu noktada istenmeyen iki durum vardır. Biri bölgesel bakteri artışı ve diğeri hastanın yaşamsal fonksiyonlarında yavaşlama. Bu nedenle uygun antibiyotik yanında, < 5 µg/kg/dakika dopamin öneririm.
Tomografinin radyoaktif kaynak olarak kullanılmasının iki amacı vardır. Hem gerekli radyoaktif tedaviyi uygulamak ve aynı zamanda hastanın durumunu kayıt altına almak ve izlemek.
CD13 reseptörü üzerinden ACE2 enzimleri yoluyla bağlanan virüsün SARS-COV'a göre tek kanallı ve nispeten daha zayıf bağlantı yapıyor olması başlangıç dozun <=5 vMs olmasını yeterli kılar. Ayn zamanda yukarıdaki tartışmada ele aldığım kalsiyum karbonat serumun CD13 reseptör bağlantısındaki çinkoyu nötralize edeceğinden; virüsün inaktif olmasını sağlar. Fakat kanımca karbonat serum yerine serumun desilitrede 68mg CaCO3 + 8mg MgCO3 + 0,01mg ZnCO3 olarak değerlendirilmesini öneririm. Günlük dozun 0.5l'yi aşmamasına özen gösterilmesi kanımca güvenli alanda kalınmasını sağlayacaktır. Oral yolla kullanılacak ise maksimum günlük doz 6800mg CaCO3 + 800mg MgCO3 + 0,96mg ZnCO3
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/source/hsdb/1048
"The overall structure of the chimeric RBD/hACE2 complex is similar to that of the SARS-CoV RBD/hACE2 complex (Fig. 1a). Like SARS-CoV RBM, SARS-CoV-2 RBM forms a gently concave surface with a ridge on one side; it binds to the exposed outer surface of the claw-like structure of hACE2 (Fig. 1a). Surprisingly, the strong salt bridge between SARSCoV RBD and hACE2 became a weaker (as judged by the longer distance of the interaction), but still energetically favorable, N-O bridge between Arg439 from the chimeric RBD and Glu329 from hACE218 (Extended Data Fig. 2b). Compared with SARS-CoV RBM, SARS-CoV-2 RBM forms a larger binding interface and more contacts with hACE2 (Extended Data Fig. 4a; Extended Data Fig. 4b). Our structural model also contained glycans attached to four hACE2 sites and one RBD site (Extended Data Fig. 5a). The glycan attached to Asn90 from hACE2 forms a hydrogen bond with Arg408 from the RBD core (Extended Data Fig. 5b); this glycan-interacting arginine is conserved between SARS-CoV-2 and SARS-CoV (Extended Data Fig. 1). The overall structural similarity in hACE2 binding by SARS-CoV-2 and SARS-CoV supports a close evolutionary relationship between the two viruses"
Aerosol Susceptibility of Influenza Virus to UV-C Light
Predicted Inactivation of Viruses of Relevance to Biodefense by Solar RadiationSon olarak, aspirasyon pnömini gelişen hastalarda metronidazol kullanımının etkin sonuç alındığı bilinmektedir. İlgili çalışmayı ekte bulabilirsiniz.
Bu noktada pnömoninin ödemle seyretmesi halinde, ekstraselüler sıvının kan basıncına bağlı olarak gelişmesi nedeniyle; aynı anda çift ekti sağlamak amacıyla kalsiyum karbonatın etkin olduğunu ifade etmek isterim. Sanıyorum ki böylece tüm yönlerden konuyu tartışmış ve değerlendirmiş oluyorum.
https://www.ahajournals.org/doi/pdf/10.1161/01.HYP.13.6.630
Effects of oral calcium carbonate on blood pressure in subjects with mildly elevated arterial pressure.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3553480
Effect of calcium carbonate on blood pressure in normotensive and hypertensive people.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2737711